RED-CVD

Onderzoek door: Universitair Medisch Centrum Utrecht
Universitair Medisch Centrum Utrecht
2017
Frans Rutten
2017

Het onderzoek

In de huisartsenpraktijk hebben 20-30% van alle COPD- en diabetespatiënten onontdekt hartfalen en 30-65% heeft onontdekt coronairlijden. Deze vroegdiagnostiek strategie van de RED-CVD ('Reviving Early Diagnosis of Cardiovascular Disease') is gericht op het eerder op te sporen en behandelen van hartfalen, atriumfibrilleren en coronairlijden. De studieopzet betreft een cluster-gerandomiseerde diagnostische trial, waarin 40 huisartsenpraktijken (20 interventie, 20 controle groep) zullen deelnemen. Van de geïncludeerde praktijken zullen alle patiënten die deelnemen aan een ketenzorgprogramma voor COPD of T2D worden uitgenodigd voor deelname aan dit onderzoek. Bij patiënten in de interventie arm zal de ‘Early Diagnosis Strategy’ worden toegepast. In de controlepraktijken ontvangen de patiënten zorg zoals gebruikelijk. Na de follow-up periode van één jaar zullen het aantal nieuw gestelde diagnoses van hart- en vaatziekten in beide groepen vergeleken worden en zal een kosten-effectiviteitsanalyse worden toegepast.

Vroege opsporing met een eenvoudige strategie kan in de huisartspraktijk.

Onze doelen

Vroegtijdig detectie van cardiovasculaire ziekten (hartfalen, atriumfibriliren en coronairlijden) en de daaropvolgende gerichte behandelingen.
Het aantonen van de toegevoegde waarde van een uitgebreide familie- en reproductiegeschiedenis en van drie biomarkers (hs-Tn, GDF 15, ST-2).
De kosteneffectiviteit van de interventie groep (‘Early Diagnosis Strategy’) in vergelijking met het standaard beleid.

Kom in contact met ons:

Frans Rutten

f.h.rutten@umcutrecht.nl
Frans Rutten

Onze samenwerkingspartners:

Onze financiers:

Kom in contact met ons:

Contact

Het Deltaplan Hartfalen
Moreelsepark 1
3511 EP Utrecht (route)
© 2023 | Deltaplan Hartfalen
© 2025 | Deltaplan Hartfalen
Webdesign & ontwikkeling door